Rik Annerel en Hans De Pelsmacker stellen hun werk samen tentoon in meubelzaak Sublim in de Kerkstraat.
Yannick De Spiegeleir Rik Annerel en Hans De Pelsmacker stellen hun werk samen tentoon in meubelzaak Sublim in de Kerkstraat.

Sublim opent duo-expo met glasontwerpen en sculpturen

In meubel- en interieurzaak Sublim in de Kerkstraat kan je sinds zondag het werk bewonderen van Rik Annerel en Hans De Pelsmacker. “25 jaar geleden stelden we ons werk ook al samen tentoon in Park Ter Beuken”, zeggen de kunstenaars.

Het is intussen een jaarlijkse traditie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie openen Tomas Uwents en Sybille Hauwelaert in samenwerking met de commissie kunstpatrimonium van de stad een tentoonstelling.

Deze keer valt de eer te beurt aan Lokeraar Rik Annerel die assemblages, reliëfs en sculpturen ontwerpt en vervaardigt. Hans De Pelsmacker maakt glasontwerpen en meubelobjecten.

“Hans en Rik zijn voor onze stad geen onbekenden. Beiden hebben ze reeds beeldhouwwerken in Lokeren staan. Deze dubbeltentoonstelling is een symbiose tussen twee kunstenaars die elkaar goed aanvoelen”, aldus schepen van Cultuur Marina Van Hoorick (Open Vld).

De expo is te bezichtigen tot 30 maart van 10 tot 18 uur. Op zondag van 14.30 tot 18 uur. Gesloten op maandagvoormiddag en dinsdag.

Lees meer