rv

Verdachte van inbrakengolf in winkels aangehouden

Een 58-jarige man uit Hamme is aangehouden op verdenking van een reeks inbraken in winkels en bedrijven in de regio.

Sinds juli waren er tal van inbraken in handelszaken in Lokeren, Zele en Dendermonde. De dader brak telkens de deur van de zaak open en ging vervolgens aan de haal met de inhoud van de kassa of van de kluis. Opvallend is dat de feiten steeds gepleegd werden in de vroege ochtend tussen 5.30 en 6.30 uur. De gemaskerde verdachte was te zien op enkele camerabeelden. Hij droeg telkens de outfit. Dankzij speurwerk van de lokale recherche werd een nauwkeurig daderprofiel opgesteld op basis waarvan er gerichte acties werden georganiseerd. 

Tijdens een van deze gerichte politieacties heeft de politie van Dendermonde met de steun van de helikopter van de federale politie afgelopen zaterdag de verdachte kunnen vatten. Dankzij het gebruik van de warmtecamera van de helikopter kon de verdachte snel worden opgemerkt en kon de bemanning van de helikopter de agenten op de grond aansturen. 

De verdachte werd opgepakt en door het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer