Archiefbeeld met de vrijwilligers van Weggeefwinkel Veur Niet.
Yannick De Spiegeleir Archiefbeeld met de vrijwilligers van Weggeefwinkel Veur Niet.

Weggeefwinkel Veur Niet sluit 4 maand deuren door hoge energiekosten

Gemeenteraadslid Ron Van Kersschaver (sp.a) polste bij de stad naar een financiële tussenkomst om weggeefwinkel Veur Niet in de Torenstraat open te houden tijdens de wintermaanden. Door de te hoge energiekosten sluit het initiatief tijdens de winter 4 maanden de deuren.

“Het mag jullie niet verbazen dat de wintermaanden voor de meest kwetsbaren van onze stad ook de zwaarste maanden zijn. Daarom ijvert onze fractie bij de stad om tussen te komen in de energiekosten. En we denken ook op lange termijn: is het mogelijk om ook met hen te bekijken wat de stad kan betekenen om meer structurele oplossingen te bieden naar volgende winters toe?”, aldus Van Kersschaver.

“Voor de stad is het onmogelijk om alle waardevolle en soortgelijke initiatieven als Veur Niet die steunen op vrijwilligers financieel te ondersteunen”, zegt schepen van Welzijn Nina Van der Sypt (CD&V). “We investeren wel in de werking van de Kringwinkel. Daar zorgen we voor sociale tewerkstelling en kunnen mensen aan zeer lage prijzen terecht, bijvoorbeeld ook voor de aankoop van winterkledij.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luke Mysyic

    Waar ze vooral in investeren....is het Welzijn van de Allochtonen en de vreemdelingen Zo een mooi initiatief en daar hebben ze dan weer NET geen geld voor over

Lees meer