Oversteekplaats te Lommel.
Karolien Coenen Oversteekplaats te Lommel.

Vier nieuwe oversteekplaatsen aan Stadslaan

Op de Stadslaan in Lommel werden gisteren vier nieuwe oversteekplaatsen aangelegd. "Met de nieuwe zebrapaden creëren we veilige oversteekplaatsen voor alle zwakke weggebruikers", is schepen van Mobiliteit Walter Cremers (sp.a) overtuigd. 

Het gaat om het kruispunt Adelberg en Gasstraat en de kruisingen van de Koning Albertlaan met de Kapelstraat, de Molenstraat en de Mudakkers. “Uit tellingen uitgevoerd door studiebureau Mint blijkt dat vooral fietsers de Stadslaan heel gespreid oversteken. Er werd daarom gekozen voor voetgangersoversteken omdat heel wat fietsers verwachten dat ze voorrang hebben op fietsoversteekplaatsen, wat niet het geval is”, aldus Cremers. “Daardoor kunnen mogelijk onveilige verkeerssituaties ontstaan. Fietsers kunnen via de voetgangersoversteekplaatsen wel met voorrang oversteken, tenminste wanneer ze afstappen en via het zebrapad oversteken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer