2 750 enthousiastelingen hadden zich ingeschreven voor de Hoppluk.
Brouwerij Palm 750 enthousiastelingen hadden zich ingeschreven voor de Hoppluk.

Recordopkomst voor zevende hoppluk brouwerij Palm

De zevende publieke hoppluk van brouwerij Palm heeft voor een recordopkomst gezorgd. 750 bierliefhebbers hadden zich ingeschreven om de door de brouwerij geteelde hop mee te plukken. Daarnaast genoten een 5.000-tal kijklustigen van het totaalprogramma op het hopplukfestival. 

Hop is één van de basisingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. Palm startte in 2011 haar eigen hopteelt, goed voor een 3.000-tal hopranken.

Naast de brouwzaal van Palm opende ook Brouwerij De Hoorn, gekend voor haar bieren Cornet en Arthur’s Legacy, de deuren. Dat gold ook voor Stoeterij Diepensteyn, de thuishaven van de alom gekende Palm-paarden.

Vanuit een tiental vintage foodtrucks werden streetfoodgerechten geserveerd. De chefs werkten met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. De combinatie met de Palm-bieren viel meer dan in de smaak.

Ook dit jaar werd de Hoppluk met Highland Games gecombineerd. In allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken streden krachtpatsers om de titel.

Vernieuwing was er ook met de eerste editie van Hoprock met een gevarieerd muzikaal aanbod op het podium.

2 750 enthousiastelingen hadden zich ingeschreven voor de Hoppluk.
Brouwerij Palm 750 enthousiastelingen hadden zich ingeschreven voor de Hoppluk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer