7 De speciale eenheden kwamen met man en macht ter plaatse.
vertommen De speciale eenheden kwamen met man en macht ter plaatse.

Speciale eenheden opgetrommeld voor verwarde gewapende man (79) in Lubbeek

In de Zandveldstraat in Lubbeek is donderdagavond erger voorkomen. De speciale eenheden van de federale politie werden opgetrommeld voor een verwarde 79-jarige man die zich in huis ophield met een wapen. Na een drietal uren gaf de bewoner zich uiteindelijk over aan de politiediensten. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De hulpdiensten werden rond 21.20 uur gealarmeerd omdat een zeventiger in de Zandveldstraat in Linden (Lubbeek) voor onrust zorgde. Hij verschanste zich in een kamer van zijn woning. Omdat hij gewapend bleek, werden ook de speciale eenheden van de politie opgeroepen. Die waren uitgerust met een ladderwagen om de woning te betreden, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. 

Omstreeks 0.30 uur kon de man tot bedaren worden gebracht. Het zou gaan om een bejaarde die sukkelt met zijn gezondheid en slecht te been is. Na het incident werd hij meegenomen met een ziekenwagen. Wat er zich precies in het huis heeft afgespeeld, is voorlopig nog onduidelijk. 

Het Leuvense parket kwam ter plaatse om af te stappen. “Een 79-jarige man met gezondheidsproblemen had zich met een vuurwapen verschanst in een kamer van zijn woning. De man nam nooit een dreigende houding aan naar andere personen maar wilde zijn woning niet verlaten. De speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse om de lokale politie bij te staan. Er werden verder geen strafbare feiten gepleegd. De zeventiger werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt nu geconcentreerd op de medische verzorging van de bejaarde man”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. Enkele familieleden die ter plekke waren, waren te aangedaan om te reageren. 

7
vertommen
7 Het huis waar het incident zich afspeelde.
vertommen Het huis waar het incident zich afspeelde.
7 Ook een ladderwagen van de speciale eenheden werd in gereedheid gebracht.
vertommen Ook een ladderwagen van de speciale eenheden werd in gereedheid gebracht.
7 Agenten versperren de straat.
Patrick Vertommen Agenten versperren de straat.
7 Enkele agenten wachten op instructies.
vertommen Enkele agenten wachten op instructies.
7 De bejaarde werd naar het ziekenhuis overgebracht.
vertommen De bejaarde werd naar het ziekenhuis overgebracht.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Philippaerts

    Er lopen tegenwoordig veel verwarde en psychisch gestoorden rond. Alle misdadigers hebben tegenwoordig een psychische afwijking. Binnenkort kunnen we justitie gewoon afschaffen bij gebrek aan misdadigers. De rechters kunnen dan de psychiatrie in.

  • Raphael Hautekier

    Hautekier Moet daarom al die politie-eenheden oproepen, had men gewoon afgewacht.

Lees meer