3 De creatiefste kinderen mochten de muur aan het zwembad een nieuwe look geven
Mine Dalemans De creatiefste kinderen mochten de muur aan het zwembad een nieuwe look geven

60 Picasso’s leven zich uit op saaiste muur van Lummen

Gedaan met die saaie muur waarop elke zwembadbezoeker in Lummen moet uitkijken. En dat dankzij het creakamp van de lokale jeugddienst.

“We hebben ons dit jaar inderdaad niet echt beperkt tot papier en karton,” legt verantwoordelijke Petra Bellens uit. “Elk jaar organiseren we kampen voor kinderen die dol zijn op knutselen. Er was alleen één probleem: de omgeving was nog niet zo bijster artistiek. Elke keer kwamen onze kinderen weer voorbij die saaie bakstenen muur aan het zwembad. En dus hebben we toestemming gevraagd aan het college van burgemeester en schepenen of daar iets aan mochten doen. Samen hebben we een ontwerp gemaakt en vervolgens de muur een frissere uitstraling gegeven. Het resultaat? Een schilderij ontworpen door de zestig meest creatieve kinderen van het hele dorp.”

3 zestig kinderen gingen aan de slag om de muur te bewerken
Mine Dalemans zestig kinderen gingen aan de slag om de muur te bewerken
3 De muur is inmiddels afgewerkt
Mine Dalemans De muur is inmiddels afgewerkt

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer