Het afval bleef zich opstapelen.
RV Het afval bleef zich opstapelen.

Gemeente laat stort naast woning opruimen

In de Genenbosstraat ligt er al enige tijd een grote hoeveelheid afval naast een woning. Na meerdere aanmaningen schakelt burgemeester Wouters een opruimfirma in. “De kosten zijn voor de eigenaar”, klinkt het.

De eigenaar en zijn bewindvoerder werden bij aangetekend schrijven meermaals aangemaand het afval op te ruimen voor eind december 2018. De eigenaar heeft daarop uitstel gevraagd tot 31 januari 2019. 

Dit uitstel werd toegestaan, maar zonder resultaat.  “De hoeveelheid afval nam alleen maar toe, dus ik moest ingrijpen”, zegt burgemeester Luc Wouters (CD&V). “De situatie werd onhoudbaar en hield een gezondheidsrisico in voor de omgeving. De opruimingsdienst Tornado uit Antwerpen werd aangesteld om het afval op te ruimen en af te voeren naar een erkende verwerker.”

De opruimwerken gebeuren op woensdag 13 maart. De kosten voor het opruimen van dit afval zullen worden teruggevorderd van de eigenaar van de woning.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer