2 De ontplofte vuilbak in de Mangelbeekstraat.
Gemeente Lummen De ontplofte vuilbak in de Mangelbeekstraat.

Man laat vuilnisbak in Mangelbeekstraat ontploffen, maar wordt snel gevat dankzij mobiele camera’s

In de Mangelbeekstraat is zaterdag om middernacht een vuilnisbak ontploft. Later op de dag werd de dader van de ontploffing gevat met behulp met mobiele camera’s. Door de spectaculaire camerabeelden krijgt de dader de bijnaam van pyromaan. 

Op een van de mobiele camera’s van de gemeente Lummen was te zien hoe klokslag middernacht een wagen halt hield voor een vuilnisbak in de Mangelbeekstraat. Een man haastte zich uit zijn wagen en ontstak een soort vuurpijl die hij vervolgens in de plastic vuilnisbak stopte waarna hij zich uit de voeten maakte. Enkele seconden later spatte de vuilbak in een enorme vuurbal en met een luide ontploffing uit elkaar.

Met het oog op een nette gemeente zet het gemeentebestuur van Lummen sinds 2018 volop in op mobiele camera’s, onder meer voor de bestrijding van zwerfvuil en andere vormen van overlast. Burgermeester Wouters (CD&V): “Hoewel de feiten bij nacht plaatsvonden, is het gemeentebestuur van Lummen er toch in geslaagd om in samenwerking met de wijkpolitie de pyromaan te herkennen aan de nummerplaat van de wagen. Er wacht hem alvast een gepeperde rekening want zowel de GAS-boete als de herstellingskosten zullen door de betrokkene opgehoest moeten worden.”

2 Camerabeeld van de dader.
Gemeente Lummen Camerabeeld van de dader.

Lees meer