Politie controleerde op de toegangswegen naar het provinciedomein De Halve Maan
Bollen Politie controleerde op de toegangswegen naar het provinciedomein De Halve Maan

Politie controleert in buurt van Halve Maan: bestuurders onder invloed en tal van GAS-boetes voor hinderlijk parkeren

Politie voerde zondag in de loop van de namiddag een verkeerscontrole uit op de toegangswegen naar het provinciedomein de Halve Maan in Diest. In totaal werden die dag 170 mensen gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 14.30 uur haalde men op de Omer Vanaudenhovenlaan in Diest een bestuurder uit het verkeer. De 44-jarige man uit Aarschot legde een positieve alcoholtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van vijftien dagen.

Een 66-jarige man uit Tienen legde aan dezelfde halte een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingetrokken. Ter hoogte van de verkeershalte aan de Antwerpsestraat blies een 52-jarige man uit Tessenderlo positief. Hij moest zijn rijbewijs voor zes uur inleveren.

Omstreeks 18 uur controleerde politie op de Halensebaan in Diest een voertuig. De 33-jarige bestuurder uit Schaarbeek legde een positieve alcoholtest af. Tevens bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken, waarna zijn voertuig geïmmobiliseerd werd in opdracht van het parket van Leuven. Bij verdere controle bleek dat de bestuurder en zijn gezin, die ook in de wagen zaten, illegaal in het land verbleven. Ze werden naar het politiehuis gebracht voor verder onderzoek, maar mochten later op de avond beschikken van de bevoegde instanties.

Daarnaast werden nog dertig GAS-pv’s opgesteld voor hinderlijk parkeren in de buurt van de Halve Maan.               

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer