Herman Horion uit Lummen in zijn woonkamer. Vrouwen genoeg om erbij te komen zitten.
Mine Dalemans Herman Horion uit Lummen in zijn woonkamer. Vrouwen genoeg om erbij te komen zitten.

Stormloop bij tachtiger die nieuwe vrouw zoekt: “Dat bordje heb ik omgegooid, want het is echt niet meer te doen”

De deur van Herman Horion (80) uit Lummen werd vrijdagochtend platgelopen. Het bordje in zijn tuin met daarop de mededeling ‘Gratis inwonen, alleen voor vrouwen zonder kinderen’ heeft hij ondertussen omgegooid. “Het is echt niet meer te doen. Er stonden hier veel journalisten , maar gelukkig ook geïnteresseerde vrouwen.”

Herman Horion had afgelopen week een bordje in zijn tuin gezet, waarop stond dat hij een vrouw zocht om gratis bij hem te komen inwonen. Om hem te helpen, maar ook om de eenzaamheid te verdrijven. Nadat zijn verhaal vrijdag op hln.be en in Het Laatste Nieuws verscheen, werd zijn deur platgelopen. 

“Die massale persbelangstelling was niet de bedoeling. Het gaat er mij vooral om weer iemand te vinden”, zegt Herman. Hij verloor eind 2017 zijn vrouw aan een vreselijke vorm van leverkanker. Ook zijn enige kind stierf vijftien jaar geleden al. “Ik ben dus helemaal alleen op de wereld, en dat valt me ontzettend zwaar. Het zou fijn zijn om iemand te hebben die me wat kan helpen. Ik zoek een vrouw die gratis bij me wil komen inwonen.”

Met twee vrouwen heb ik volgende week een goed gesprek. Twee andere mogen later nog eens terugkomen. Ah ja: wie het eerst komt, het eerst maalt

Herman Horion (80)

Televisieploegen en radiojournaals wilden Herman vrijdag interviewen, en ook andere kranten kwamen drummen voor zijn deur. “Die drukte is niets voor mij. Maar gelukkig hebben ook al vier vrouwen contact opgenomen met mij”, verklapt de tachtiger. “Met de twee eerste heb ik volgende week een goed gesprek. Liefst op een rustig moment, en weg van alle aandacht. Aan de twee anderen heb ik gezegd dat ze later nog eens kunnen terugkomen. Ah ja: wie het eerst komt, het eerst maalt. Zo gaat dat. Het hoeft hier geen ellenlange rij te worden. Ik zoek maar één vrouw als gezelschap. Hopelijk klikt het een beetje. Een vriend van me heeft een beetje moeten helpen om alles georganiseerd te krijgen. En voor alle duidelijkheid: het is nu wel genoeg.”

Te laat

“Jammer,” vindt Imga Galiowa (57) uit Brugge, die Herman via Het Laatste Nieuws probeerde te bereiken. “Het lijkt me wel een creatieve en lieve man. Misschien kan ik toch nog eens langs gaan? Misschien kunnen we toch nog kennis maken? Ik wil het alleszins proberen met hem.”

Imga voldoet met haar Poolse nationaliteit alvast aan één van de tien voorwaarden die Herman had vooropgesteld. “Dat lijstje? Kwestie van duidelijk te zijn.” Zo mogen kandidates geen tattoo hebben, moeten ze katholiek zijn, de Belgische, Nederlandse of Poolse nationaliteit hebben en een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen. “Heel wat, maar zo weet iemand toch meteen wat ik zoek? Misschien hebben we nog een paar mooie jaren samen? Voor de seks is het niet, alleen om nog gezelschap te hebben en gelukkig te zijn. En vermits ik toch alleen ben, kan zij hier nadien blijven wonen als ik er niet meer ben. Zo weet ik ook naar wie mij eigenhandig gerenoveerde hoeve later gaat.”

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Loesje Vranken

    Je kan beter de boel verkopen als je zoveel eisend bent en gewoon een vrouw moet hebben om de poets, eten,strijk,was tuin te doen.Met deel van geld koop u een service flat waar ze alle hulp doen ZONDER een vrouw lastig te vallen voor uw werk en prioritair puntenplan.Wat een veeleisende man, foei en denkelijk is het nooit goed genoeg voor zo iemand.

  • Norbert Bauwens

    Ik wens dat de man 105 jaar wordt...…..(grijns)

Lees meer