4 Het ongeval gebeurde omstreeks 0.45 uur ter hoogte van het klaverblad, in de richting van Nederland. Brandweerzone Zuid West Limburg moest ter plaatse komen om de bestuurder te bevrijden
Toon Royackers Het ongeval gebeurde omstreeks 0.45 uur ter hoogte van het klaverblad, in de richting van Nederland. Brandweerzone Zuid West Limburg moest ter plaatse komen om de bestuurder te bevrijden

VIDEO. Dertiger crasht zwaar aan klaverblad Lummen na vluchtmisdrijf

Bestuurder kritiek

Een 36-jarige man uit Hasselt is deze ochtend levensgevaarlijk gewond geraakt na een crash op de verkeerswisselaar van de E313 met de E314 in Lummen. Kort voor 01.00 uur slipte hij met zijn voertuig en belandde enkele meters lager in de grasberm. De brandweer moest de dertiger uit het verhakkelde wrak bevrijden. De Hasselaar was weggereden na een aanrijding met vluchtmisdrijf in Hasselt.

De dertiger bleek rond 0.30 uur bij een verkeersongeval betrokken op de Gouverneur Verwilghensingel met de Willekensmolenstraat. Na de aanrijding sloeg hij op de vlucht. De andere betrokken partij was hem nog achternagegaan, maar speelde de vluchtende automobilist kwijt.

Op de autosnelweg ging het mis. Komende vanuit Hasselt wilde de man op het klaverblad richting Genk rijden, maar hij ging aan het slippenGetuigen zagen de wagen plots in de berm slingeren, waarna de auto terug naar de rijbaan werd gekatapulteerd. 

De brandweer van hulpverleningszone Zuid West Limburg moest de bestuurder uit zijn verhakkelde voertuig bevrijden. De man werd uiteindelijk in kritieke toestand en onder begeleiding van de MUG naar het ziekenhuis gebracht. 

Door het ongeval waren ook even twee rijstroken van de snelweg versperd. Door het nachtelijke uur bleef de verkeershinder op de snelweg echter beperkt.

4 Brandweerzone Zuid West Limburg kwam ter plaatse om de bestuurder te bevrijden
Toon Royackers Brandweerzone Zuid West Limburg kwam ter plaatse om de bestuurder te bevrijden
4
Toon Royackers
4 Takeldiensten kregen de rijbaan snel weer vrij
Toon Royackers Takeldiensten kregen de rijbaan snel weer vrij

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Adriaan Schelkens

    Tja, hoop voor een goede herstel maar geen compassie voor deze man.

  • Toon Schouteden

    Verzekering moet zich onthouden en die gast laten opdraaien voor alle kosten... Dan weet hij wat 'n idiote streek hij uithaalde.

Lees meer