VIDEO. Schalbroekstraat in Lummen nog hele dag afgesloten na zwaar ongeval

De Schalbroekstraat in Lummen blijft nog de hele dag afgesloten na een zwaar verkeersongeval maandagmorgen. In een bocht knalde daar een auto tegen een elektriciteitsspaal. Die knakte om, waardoor de hele straat vol puin en brokstukken lag.

Het ongeval gebeurde omstreeks half zes, net ter hoogte van het kruispunt met de Belokenstraat. De bestuurder begon er om een nog onduidelijk reden te slippen. Zijn wagen schoof de berm in, en knalde daar tegen een betonnen elektriciteitspaal. De klap was zo hevig dat de hele paal mét de elektriciteitskabels en de leidingen van teledistributie tegen de grond ging. Ook een geparkeerde wagen werd beschadigd door de rondvliegende brokstukken. Buren schrokken wakker door de luide slag en sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten. Enkele van hen waarschuwden bovendien het aankomende verkeer. Door het ongeval lag de hele straat immers vol met elektriciteitskabels onder spanning en puin.

Hele dag omrijden

Brandweerzone Zuid West Limburg snelde ter plaatse om de bestuurder te bevrijden. Daarvoor moest het portier van zijn wagen worden opengeknipt. De jongeman uit Linkhout bij Lummen werd uiteindelijk gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn toestand bleek gelukkig niet kritiek. Wel blijkt de omgereden paal moeilijk te vervangen. Het puin ruimen en het herstellen van de leidingen zal allicht nog een hele dag duren. De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad sloot de Schalbroekstraat plaatselijk af voor het verkeer. De gemeente heeft intussen een plaatselijke omleiding ingesteld tussen Lummen en Linkhout.

2 Door het ongeval was meteen de hele rijbaan versperd
Toon Royackers Door het ongeval was meteen de hele rijbaan versperd
2 Brandweerzone Zuid West Limburg snelde ter plaatse om de bestuurder te bevrijden
Toon Royackers Brandweerzone Zuid West Limburg snelde ter plaatse om de bestuurder te bevrijden