Thuisverpleegster Rosi Hustings kreeg verschillende parkeerboetes en pleitte in februari voor een goedkopere zorgkaart.
Bollen Thuisverpleegster Rosi Hustings kreeg verschillende parkeerboetes en pleitte in februari voor een goedkopere zorgkaart.

Wens van verplegers wordt gehoord: de zorgkaart wordt helft goedkoper

De zorgkaart wordt vanaf september de helft goedkoper, van 200 naar 100 euro per jaar. Hiermee komt het stadsbestuur tegemoet aan de vraag van heel wat zorgverleners om hun werk te vergemakkelijken. De zorgsticker wordt ook ingevoerd.

Verplegers, kinesisten en huisartsen die zo’n kaart bij hun voorruit leggen mogen parkeren op een plaats vlakbij het huis van een patiënt. “De zorgkaart had tot op heden niet veel succes omdat ze zo duur was. We geven ze een nieuwe kans, zodat zorgverleners aan een veel voordeliger tarief tot bij hun patiënten kunnen geraken”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

Het gewijzigde parkeerreglement houdt rekening met zorgverstrekkers die dicht bij hun klanten moeten parkeren, want ook de zorgsticker wordt ingevoerd. Voor de oprit, deur of garagepoort waar zo’n sticker hangt mogen zorgverleners parkeren zonder beboet te worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer