Archiefbeeld - Paul Baekeland bij de persvoorstelling van zijn twee laatste publicaties 'De Speelman' en 'Er viel een dichter uit mijn boom’ eerder deze maand.
Lieke D'hondt Archiefbeeld - Paul Baekeland bij de persvoorstelling van zijn twee laatste publicaties 'De Speelman' en 'Er viel een dichter uit mijn boom’ eerder deze maand.

Auteur Paul Baekeland overleden op 83-jarige leeftijd

De Maarkedalse auteur Paul Baekeland is woensdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten. De auteur stelde twee weken geleden nog zijn laatste roman en eerste dichtbundel voor. Hij kondigde toen ook aan dat hij afscheid nam van het schrijven.

Op 31 mei zou Paul Baekeland  om 19.30 uur zijn laatste roman ‘De Speelman’ en de dichtbundel ‘Er viel een dichter uit mijn boom’ aan het grote publiek voorstellen in de Christen Volksbond in Ronse, maar die laatste ontmoeting met zijn lezers is hem niet meer gegund. Zijn familie laat weten dat de boekvoorstelling wel zal doorgaan. “Het was zijn hartenwens om de voorstelling te laten doorgaan. Het wordt een eerbetoon aan onze vader”, zeggen zijn dochters Greet en Gudrun. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar despeelman2019@gmail.com. De begrafenis van Paul zal in intieme kring plaatsvinden. Wie de familie wenst te condoleren, kan dat doen via https://bit.ly/2QgEPtr.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer