2 Kim en Jérémie blijven investeren in padel.
Lieke D'hondt Kim en Jérémie blijven investeren in padel.

Geen last meer van regen en wind: Chalet Radar opent overdekt padelterrein

Een potje padel spelen kan bij Chalet Radar in D’Hoppe bij Ronse vanaf dit weekend ook indoor. De club investeert in een gloednieuw terrein en nodigt iedereen uit om dit weekend een kijkje te komen nemen. “Padelspelers die niet meer door weer en wind buiten willen spelen, kunnen vanaf nu bij ons terecht.”

Drie jaar nadat Jérémie De Keyzer en Kim Van der Linden Chalet Radar hebben overgenomen, stellen ze hun nieuwste aanwinst voor. Een overdekt padelplein met alles erop en eraan. De populaire racketsport, een kruising tussen tennis en squash, groeit ook in onze streek en dat merken ze. “We hebben vanaf het begin besloten om te investeren in padel”, vertelt Jérémie. “Met de financiële hulp van mijn vader Rudy hebben we een eerste plein aangelegd en dat boomde meteen. Na twee jaar hadden we al twee pleinen. Nu hebben we 120 leden en dat is eigenlijk het maximum dat we aankunnen met twee pleinen.” 

Jérémie en Kim besloten daarom een indoorterrein aan te leggen. Een weloverwogen investering van zo’n honderdduizend euro, dat enkel dankzij de vele sponsors gerealiseerd kon worden. “Voor dat geld kunnen we drie outdoorterreinen aanleggen, maar we opteren toch voor een overdekt veld. Op die manier kunnen onze padelspelers het hele jaar door spelen. Ze zijn het vaak gewoon om door weer en wind buiten te spelen, maar het is toch aangenamer op een droog terrein. Dat kan voortaan bij ons.”

2 Het nieuwe padelplein van Chalet Radar is overdekt: ideaal om in de winter of op regendagen te spelen.
Lieke D'hondt Het nieuwe padelplein van Chalet Radar is overdekt: ideaal om in de winter of op regendagen te spelen.

Jeugdlessen

Het indoorplein is ook goed nieuws voor de jeugd in de regio. Zij zullen binnenkort ook tijdens de wintermaanden les kunnen volgen in Chalet Radar. “Het is belangrijk om ook spelertjes te hebben die op vijf- of zesjarige leeftijd meteen beginnen met padel. Nu begint de jeugd vaak te tennissen en schakelen ze pas later over op padel. Door vroeger te beginnen en in de winter en zomer te trainen, kunnen we hen beter opleiden.”

Toernooi

Kim en Jérémie huldigen het nieuwe plein zondag 23 juni in. “Om 15.30 uur komt de burgemeester langs om het veld te openen. Daarna krijgen de aanwezigen de kans om toppers aan het werk te zien, want de finalisten van ons P1.000-toernooi met de beste spelers van Vlaanderen treden daarna aan in de finale.” Ook vrijdagavond en zaterdag kunnen supporters terecht bij Chalet Radar om de padelspelers aan het werk te zien. “We koppelen er zelfs een tombola aan. De bezoekers kunnen een proefrit van zes dagen met een Fiat 124 Spider en een Bongobon met overnachting winnen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer