De leerlingen hangen aan de lippen van deze klimaatexpert.
Tom Van Elsuwé De leerlingen hangen aan de lippen van deze klimaatexpert.

Zoveel spijbelaars, maar waarom eigenlijk? Leerlingen Omer Wattez verdiepen zich op Klimaatdag in energie, mobiliteit, voeding en water

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool Omer Wattez in Schorisse (Maarkedal) hebben er een leerrijke Klimaatdag opzitten. De leerlingen waren zelf vragende partij om bij te leren over de actuele materie. 

“Enkele maanden geleden werden ook wij geconfronteerd met vragen over de klimaatspijbelaars”, zegt directeur Stan De Wolf. “We hebben de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar toen beloofd om zoveel mogelijk antwoorden te bieden op hun vragen, maar we hebben hen ook duidelijk gemaakt dat spijbelen volgens ons niet de beste oplossing is.” Om tegemoet te komen aan de vragen van de leerlingen, konden ze dankzij de cel Pedagogie dinsdag vier workshops volgen rond voeding, water, mobiliteit en energie. Franka De Rycke, Anne Marescaux, Rita Vandevoorde en Roeland De Riemaecker en Stijn Cools kwamen de leerlingen antwoord geven op al hun vragen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer