Onder meer kuitenbijter Eikenberg kan dankzij de subsidie in ere hersteld worden.
Ronny De Coster Onder meer kuitenbijter Eikenberg kan dankzij de subsidie in ere hersteld worden.

Ruim 1,3 miljoen euro subsidie voor restauratie van beschermde kasseiwegen in Maarkedal

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft een subsidie van 1.331.099,88 euro toegekend om de beschermde kasseiwegen Mariaborrestraat, Steenbeekdries, Stationsberg en Eikenberg in Maarkedal te restaureren. “Het is belangrijk dat deze dossiers eindelijk gedeblokkeerd zijn.”

“De Mariaborrestraat, Steenbeekdries en Stationsberg maken deel uit van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Deze zeldzaam wordende kasseiwegen zijn karakteristiek en geven het landschap een belangrijk, echt en onvervalst karakter”, zegt minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Hij kent nu ruim 1,3 miljoen euro subsidie toe om de kasseiwegen te restaureren. “Na de nodige rioleringswerken zullen de kasseiwegen vakkundig hersteld worden”, zegt de minister-president. 

Burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) lobbyt al langer om de kasseiwegen te laten herstellen. Dat er nu een gescheiden rioleringsstelsel onder de kasseien komt en de wegen nadien gerestaureerd en heraangelegd worden, verheugt hem. “Het is belangrijk dat deze dossiers eindelijk gedeblokkeerd zijn. Dat betekent dat we deze wegen, die momenteel in slechte staat verkeren, versneld kunnen aanpakken. De tijdelijke asfalteringen die in 2017 tot een filmpje hebben geleid dat viraal is gegaan, behoren nu tot het verleden”, hoopt de burgemeester.

Het gemeentebestuur zal nu samenzitten met de dienst Erfgoed, Farys en een studiebureau om de planning voor de restauratie op te maken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer