De ANPR-camera op de Markt in Oudenaarde
Ronny De Coster De ANPR-camera op de Markt in Oudenaarde

Slimme camera op Markt in Oudenaarde is operationeel: wie met auto plein oversteekt, krijgt 58 euro boete

Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar sinds maandag werkt de ANPR-camera die op de Markt in Oudenaarde voertuigen betrapt wanneer ze de verboden oversteek maken. Overtreders krijgen een boete van 58 euro.

Al bij de opmaak van de plannen voor de heraanleg van de Oudenaardse Markt was het de bedoeling om het doorgaand verkeer zo veel als mogelijk uit de binnenstad te houden. Zo wou het stadsbestuur de aantrekkelijkheid van het centrum nog vergroten, zowel voor bezoekers als bewoners.

Ter hoogte van de zuidzijde van de Markt werd daarom een zogenaamde vervoersfilter ingevoerd. Daardoor mogen alleen de hulpdiensten, (brom)fietsers, Lijnbussen, de shuttlebus en bepaalde leveranciers en aannemers nog via deze vervoersfilter aan de zuidkant van de Markt rijden. Het overige verkeer moet omrijden.

58 euro boete

“De controle wie wel of niet door mag, gebeurt door een zogenaamde ANPR-camera, die nummerplaten kan registreren. De opstart van dit systeem had wat te kampen met kinderziektes maar staat nu volledig op punt. Wie dus niet over een vergunning beschikt en toch doorrijdt, mag een boete van 58 euro in de bus verwachten”, waarschuwt schepen Peter Simoens (Open Vld), bevoegd voor Mobiliteit.

Het volledige reglement en het online aanvraagformulier om een vergunning te bekomen, zijn terug te vinden op de website van de stad Oudenaarde.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marnik Van Moorleghem

    Als burgemeester en gemeenteraadsleden van Oudenaarde blijft men zoeken om geld uit de mensen hun zakken te nemen ( stelen).De inrichting van de Ronde moet toch betaalbaar blijven?

  • Kristof Glorieux

    Werkt opeens wel heel snel nadat ze die 55000 euro betaald hebben voor dat fenomenale kunstwerk...

Lees meer