Of er verder wordt gevoetbald bij Sporta Bevere, zal afhangen van de reacties op het reddingsplan dat het bestuur donderdag aan zijn spelers voorstelt.
Ronny De Coster Of er verder wordt gevoetbald bij Sporta Bevere, zal afhangen van de reacties op het reddingsplan dat het bestuur donderdag aan zijn spelers voorstelt.

Sparta Bevere hoopt het te redden met extra sponsoring en extra inspanningen van spelers

Bestuur en spelers van voetbalclub Sparta Bevere willen proberen om het voortbestaan van de voetbalclub toch nog te verzekeren. Niet alleen het aantrekken van bijkomende sponsoring, maar ook een bijkomend engagemen staat in het reddingsplan dat donderdag aan spelers wordt voorgesteld.

Het nieuws dat Sparta Bevere plots aan de rand van het bankroet is beland als gevolg van fraude door een medewerker in de kantine, is dit weekend bij bestuursleden, spelers en supporters van de derdeprovincialer hard aangekomen.

Binnen het bestuur gingen meteen stemmen op over het opdoeken van de club. “Maar ik hoop en geloof intussen dat het niet zover zal komen”, zegt Jurgen Vilyn, secretaris van Sparta Bevere. “Er zijn heel veel reacties gekomen van onder meer supporters en samen met mij zijn ook veel mensen in onze club van mening dat er een oplossing kan gevonden worden om uit het financiële debacle te geraken”, zegt Vilyn.

Inleveren

“We zullen alvast proberen om via bijkomende sponsoring aan extra geld te geraken. Daarnaast wordt aan de spelers gevraagd of zij een bijkomend engagement willen aangaan. De eerste reacties hierop zijn alvast positief, maar we moeten natuurlijk iedereen kunnen overtuigen om ervoor te gaan”, zegt Vilyn.

Het clubbestuur ontvouwt haar reddingsplan donderdagavond tijdens een vergadering met de spelers in haar supporterslokaal The Pink Panther. “Pas dan kunnen we met zekerheid zeggen of we kunnen doorgaan”, besluit Vilyn.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Labiau Ronny

    Spelers inleveren,staff inleveren,terug de oude bekwame mensen in de kantine, pleinen achteraan verhuren als ze vrij zijn

Lees meer