2 De burgemeester en schepenen willen elk op hun terrein ideeën verzamelen.
Ronny De Coster De burgemeester en schepenen willen elk op hun terrein ideeën verzamelen.

Stad hengelt met nieuwe website naar meningen over vijf thema’s

Het stadsbestuur van Oudenaarde wil over vijf thema’s de mening van haar inwoners kennen. Daarvoor lanceert het vandaag de website inspraak.oudenaarde.be.  In september wordt iedereen ook uitgenodigd op gespreksavonden om extra voorstellen en verbeteringen voor de stad te verzamelen.

Maak Oudenaarde mee,  zo luidt de slogan waarmee de stad de inwoners uitnodigt. De invitatie is dubbel: je kan mee de stad maken, maar ook: de stad meemaken.

“Participatie krijgt een prominente plaats in ons bestuursakkoord. Aan de hand van vijf thema’s gaan we nu dan ook graag het gesprek aan met onze inwoners: waarvan liggen zij wakker? Waar moet volgens hen nog meer op ingezet worden? Wat is goed en wat kan beter? Op basis van die input en feedback gaan we samen met de verschillende stadsdiensten aan de slag om een uitvoerbaar toekomstplan voor Oudenaarde op te stellen”, legt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) uit.

Online ideeën delen en beoordelen

Vijf vragen staan centraal op de website: hoe wordt Oudenaarde een groene, een verkeersveilige en mobiele, een culturele en sportieve, een sociaal bewogen en een ondernemende stad?

Inloggen

Wie over een of meerdere van de vijf thema’s een vinger in de pap wil, moet zich op de site inspraak.oudenaarde.be registreren en kan dan inloggen. Je kan ook zien wat andere posten en dus volgen welke suggesties populair zijn en voor welke thema’s de meeste voorstellen ingediend worden.

Gespreksavonden

Naast de online verzameling van ideeën, krijgen alle inwoners van Oudenaarde ook de kans om begin september voorstellen te delen tijdens verschillende gespreksavonden op verschillende plaatsen in de stad.

Meer info: inspraak.oudenaarde.be

2 Met dit campagnebeeld nodigt de stad zijn inwoners uit om hun mening te geven.
Stad Oudenaarde Met dit campagnebeeld nodigt de stad zijn inwoners uit om hun mening te geven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer