De bloemenweide aan speeltuin Jagersborg oogt kleurrijk.
Mine Dalemans De bloemenweide aan speeltuin Jagersborg oogt kleurrijk.

Bloemenweides fleuren Maasmechelen-centrum op

Kleurrijke bloementapijten sieren sinds kort Maasmechelen-centrum. Het gemeentebestuur besloot een aantal pleinen en grasperken te bezaaien, en het mooie resultaat is nu zichtbaar.

“De bloemen fleuren de omgeving op én het is ook goed voor de insecten zoals vlinders en bijen",  zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). 

Amper onderhoud

Meerdere bloemenweides werden aangelegd aan speeltuin Jagersborg, en in de omgeving van het gemeentehuis, het woonzorgcentrum en het OCMW-gebouw. Voor de groendienst is het een extra troef, want dergelijke bloemenweides hebben amper onderhoud nodig. De werkkracht kan zo elders worden ingezet.  

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Bours

    Mooi deze weelderige bloemen Maar de bermen/perken/goten onderhouden op de klein zijwegen is ook belangrijk, niet alleen op de ontsluitingsweg richting het shopping gebeuren in maasmechelen, mooi moet het in de eerste plaats voor de inwoner in zijn eigen straat zijn

Lees meer