Gilbert Opsteyn neemt de bloemen in ontvangst.
Marco Mariotti Gilbert Opsteyn neemt de bloemen in ontvangst.

Gilbert Opsteyn (79) mag zich ereburger van Maasmechelen noemen

Naast John Terra en Jan Kohlbacher, mag nu ook Gilbert Opsteyn (79) zich ereburger van Maasmechelen noemen. Opsteyn is zowat de ‘peetvader' van de Maasmechelse carnaval.

De titel van ereburgerschap wordt toegekend aan personen die ‘prestaties leveren die van uitzonderlijke betekenis zijn voor de gemeenschap van onze gemeente en bijgedragen hebben aan de uitstraling van de gemeente Maasmechelen’. Gilbert Opsteyn heeft die rol de afgelopen decennia met glans vervuld en doet dat nog steeds.

De Zavelzekskes

“Bijzondere aandacht gaat naar de vele inspanningen voor het carnaval en zijn inzet voor het opstarten en openhouden van het carnavalsmuseum", zegt het gemeentebestuur. Opsteyn was jarenlang voorzitter en bezieler bij KV De Zavelzekskes. Zijn loopbaan in het onderwijs als leerkracht lichamelijke opvoeding werd aangevuld met tal van andere sportieve activiteiten.

Hij zorgde voor sfeer op de activiteiten van Interscholen en was de bezieler van Mini-trappers Maasmechelen. Het werd een kampioenenploeg en zelfs winnaar van de Belgische beker. Verder was hij actief bij Handbal65 en als volleybalspeler bij VCM. Daarbij ging hij ook mee als kookouder met de KSA op kamp.

Gilbert draagt ook het Maaslands dialect hoog in het vaandel en is de drijvende kracht van vereniging ‘Veldeke’.  

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • emilienne goeman

    Dikke dikke proficiat voor Gilbert. Zó veel gedaan voor de jeugd in maasmechelen , de sport en het carnaval.

  • Luc Bours

    Terecht man die al zoveel betekent heeft voor de gemeenschap van Maasmechelen en voor de leerlingen aan Stebo - Dilsen-Stokkem

Lees meer