Alex Vossen, Vlaams Belang, plaats 3.
Vlaams Belang Alex Vossen, Vlaams Belang, plaats 3.

Idee van de Dag: een dierenasiel in de gemeente

Voor Alex Vossen van Vlaams Belang Maasmechelen zijn de drie volwaardige dierenasielen in Limburg te weinig. "Maasmechelen moet een eigen dierenasiel krijgen", vindt hij. 

"De subsidies en plannen waren er in 2015 maar bleven helaas in de onderste lade liggen. We willen ook een dienst Dierenwelzijn met een eigen meldpunt in samenwerking met de politie."

Vossen vindt dat er nog steeds te veel dierenleed is. "Verwaarlozing of mishandeling duiken nog te vaak op, maar ook  broodfokkers die jonge zieke honden vanuit Oost-Europa importeren moeten we hard kunnen aanpakken." Vlaams Belang Maasmechelen wil campagnes inzake zwerfkatten, tegen het verkopen van levende dieren op markten, harde knallen van vuurwerk, én het loslaten van duiven. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer