De parking richting Nederland is vorig weekend al vernieuwd.
Wegen en Verkeer De parking richting Nederland is vorig weekend al vernieuwd.

Snelwegparking Boorsem vernieuwd: nog één weekend hinder

De snelwegparkings van Boorsem langs de E314 worden in beide richtingen vernieuwd. De parking richting Nederland werd vorig weekend vernieuwd. Komend weekend is de parking richting Leuven aan de beurt. 

Tijdens de uitvoering wordt de parking vanaf vrijdagochtend afgesloten voor verkeer. ‘s Nachts moet het verkeer op de E314 ook plaatselijk over één rijstrook langs de werfzone rijden, wat voor verkeershinder zal zorgen.

“De weekendwerken op de eerste parking in Boorsem richting Nederland zijn vlot verlopen", klink het bij Wegen en Verkeer. “Ze werd vernieuwd op maat van het vele vrachtverkeer. Langparkeren zal enkel nog mogelijk zijn aan de buitenzijde van de parking. De schuine parkeervakken op het middenplein bleven behouden.”

Van vrijdagochtend 27 september tot maandagochtend 30 september is de parking richting Leuven aan de beurt. “Tijdens de weekendnachten wordt de rechter- en pechstrook van de autosnelweg voorbehouden als zone voor vrachtwagens die het servicepunt moeten bereiken. Het doorgaande verkeer op de E314 rijdt dan ‘s nachts plaatselijk over één rijstrook voorbij de parking.”

Ook dit weekend wordt een steward ingezet die de vrachtwagenchauffeurs ter plaatse attent maakt op de situatie en hen verder op weg helpt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer