2 De 88-jarige Diegemse pastoor Vital Orolé weet niet hoe hij zijn reddende engel Tim (23) kan bedanken. De twintiger redde het leven van de langst zittende pastoor van Vlaanderen toen die ei zo na stikte in een stukje vlees.
Baert Marc De 88-jarige Diegemse pastoor Vital Orolé weet niet hoe hij zijn reddende engel Tim (23) kan bedanken. De twintiger redde het leven van de langst zittende pastoor van Vlaanderen toen die ei zo na stikte in een stukje vlees.

Exclusief voor abonnees

Chiroleider Tim (23) redt leven van langst zittende pastoor Vital (88): “Hij wil me iets geven, maar dat hoeft niet. Het grootste cadeau is dat hij nog leeft”

63 jaar al is hij pastoor – daarmee is Vital Orolé de langst zittende priester van Vlaanderen –, maar een stukje vlees kostte hem ei zo na het leven. Dat de 88-jarige Diegemnaar uiteindelijk niet stikte in zijn eten, heeft hij te danken aan dorpsgenoot Tim Calcoen (23). De verpleger in opleiding kon de pastoor op het nippertje redden. “Ik weet niet hoe ik hem moet bedanken”, aldus een ontroerde Vital.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees meer