Eerder werden ook al banken met QR-codes in Kortenberg (op foto) geplaatst. Nu is dat ook in Steenokkerzeel en Machelen het geval.
Vertommen Eerder werden ook al banken met QR-codes in Kortenberg (op foto) geplaatst. Nu is dat ook in Steenokkerzeel en Machelen het geval.

Dan toch theater in Steenokkerzeel en Machelen: zittend op bankje kan je naar podcast luisteren

Door het coronavirus liggen alle theatervoorstellingen in ons land stil, maar toch kan je in Steenokkerzeel en Machelen een hele maand lang naar theater luisteren… al zittend op een bankje. Geïnteresseerden moeten een QR-code op een zitbank scannen, waarna ze kunnen luisteren naar een origineel gesprek tussen twee mensen.

Het coronabestendig theaterproject, een idee van Wim Chielens, is een initiatief van Opendoek, een koepel van het amateurtheater. Op 21 zitbanken in Machelen en Diegem en een 50-tal in groot-Steenokkerzeel werd een QR-code geplaatst die bezoekers kunnen scannen, waarna ze intieme, bizarre en aangrijpende dialogen te horen krijgen.

De verhalen kunnen tot 31 augustus beluisterd worden. Naast Steenokkerzeel en Machelen nemen nog meer dan zestig andere steden en gemeenten deel aan het theaterproject. Op die manier biedt het amateurtheater toch nog theater aan in deze coronatijden.

Lees meer