Rosa Franssens mocht maandag 100 kaarsjes uitblazen en werd gefeliciteerd door een delegatie van het schepencollege.
Baert Marc Rosa Franssens mocht maandag 100 kaarsjes uitblazen en werd gefeliciteerd door een delegatie van het schepencollege.

Groot feest in residentie Woluwedal: Rosa blaast 100 kaarsjes uit

Een eeuwelinge, zo mag Rosa Franssens zich voortaan noemen. In Residentie Woluwedal in Diegem werd ze maandagmiddag in de bloemetjes gezet naar aanleiding van haar honderdste verjaardag. Ze werd op 13 januari 1920 in Peutie geboren. Nadien liep ze school in Vilvoorde, maar hielp ze ook op het veld. Op haar vijftiende ging ze werken in een naaiatelier in de Zennestad.

In september 1941 stapte ze in het huwelijksbootje met Marcel Verteneuil en een jaar later werd hun dochter Claire geboren. Rosa werd vervolgens huisvrouw, al sprong ze haar ouders regelmatig bij op het veld. Nadien ging ze helpen bij een bakker.

In haar vrije tijd ging ze op zondag naar de cinema, terwijl haar man naar de voetbal ging. Hun weekends sloten ze steevast af met een pintje. Daarnaast hielden ze ervan om op familiebezoek te gaan en waagden ze zich ook regelmatig aan een dansje op een dorpsbal.

In 1977 kreeg Rosa wel een klap te verwerken toen haar man overleed. Gelukkig werd ze goed opgevangen door haar dochter, schoonzus, kleinzoon en vrienden. Sinds 2016 woont ze in Residentie Woluwedal in Diegem. Naar aanleiding van haar honderdste verjaardag ontving ze maandag een premie van 500 euro, een fles champagne en bloemen.

Lees meer