Baert Marc

Man verloor vrouw, job...en krijgt nu werkstraf van 150 uur

Een man die maandenlang computeronderdelen heeft gestolen bij zijn werkgever is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Volgens de man zelf had hij de toestemming om de computeronderdelen mee te nemen en te verkopen. Zijn vrouw kwam tot andere conclusies en verliet hem.

9 maart 2017 was hoogstwaarschijnlijk de zwartste dag uit het leven van E.D. Op die dag kwam uit dat de man, die werkzaam was als magazijnier bij een transportbedrijf in Machelen, al geruime tijd had gestolen van zijn werkgever. Toen technologiebedrijf HP een lading defecte laptops opvroeg om er de onderdelen van te recupereren voor nieuwe computers, bleek bij levering immers dat een groot deel van die laptops onderdelen misten. HP verwittigde het transportbedrijf, dat daarop een onderzoek instelde. 

Op bewakingsbeelden was te zien hoe meneer in het magazijn een aantal laptops ophaalt, die uit elkaar haalt, er onderdelen uithaalt en de laptops vervolgens opnieuw op hun plaats legt. In zijn wagen trof de politie vervolgens vier harde schijven en evenveel geheugenkaarten aan, en bij een huiszoeking in zijn woning werden nog een hoop computeronderdelen gevonden.” Bij die huiszoeking gaf zijn vrouw meteen aan dat ze van hem zou scheiden. Ze hield woord. Ook verloor hij logischerwijs zijn job. Daarnaast moet hij de winst uit zijn handeltje, meer dan 11 000 euro, terugbetalen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer