PHOTO NEWS

Man vindt gehandicaptenkaart... en maakt er dan maar gebruik van

Een twintiger uit Machelen dacht wel heel gemakkelijk te kunnen parkeren. De man gebruikte een gevonden gehandicaptenkaart om zichzelf op de gehandicaptenplaatsen te kunnen parkeren.

Op 20 juni 2017 zagen twee agenten hoe de jongeman zich parkeerde op een plaats die was voorbehouden voor gehandicapten. Ze besloten hem te controleren en zagen al snel dat de bewuste gehandicaptenkaart als gestolen was opgegeven. “Die is van mijn vader”, gaf hij als uitleg mee, foutief veronderstellend dat hij in dat geval wel rechtmatig op de plaats mocht parkeren. Uiteindelijk bleek de kaart helemaal niet van zijn vader te zijn. “Ik heb die kaart drie dagen geleden in Brussel op straat gevonden en besloot hem dan maar te gebruiken”, klonk het hierop. Er werd hem een minnelijke schikking van 500 euro voorgesteld, maar hier had hij geen oren naar. Daarom werd hij vervolgd voor de correctionele rechtbank. “Dit is echt laf, egoïstisch en ronduit verwerpelijk gedrag”, fulmineerde de procureur, die prompt een celstraf van 6 maanden vorderde. De verdediging vraagt om een werkstraf. Uitspraak op 26 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer