Baert Marc

Oplichters beroven verkopers bij afsluiten deal

Drie oplichters zijn veroordeeld tot celstraffen van 40 maanden tot 4 jaar. Zelf ontkenden ze elke betrokkenheid, maar een van de slachtoffers wees hen ter zitting aan als de daders.

De modus operandi van de oplichters was zeer eenvoudig. Ze contacteerden mensen die iets te koop hadden gesteld en stelden hen voor die goederen aan te kopen. Eerst wilden ze wel een grote som geld wisselen. Toen de wissel moest plaatsvinden, gingen ze er steeds vandoor met het geld van de slachtoffers. Die zijn sommen tussen de 50.000 en 100.000 euro kwijt.

Eén van de slachtoffers was een man die zijn transportbedrijf inclusief gebouw, terrein en vrachtwagens- wou verkopen. Hij kreeg een telefonisch aanbod van iemand die meer dan de vraagprijs wou betalen. Ze spraken af in een hotel in Diegem. “Hij vroeg een voorschot van 50.000 euro maar toen ik dat wou overhandigen aan de zogezegde kopers, gristen die het geld uit mijn handen en gingen er vandoor”, aldus het slachtoffer. Een gelijkaardig scenario speelde zich af met een man uit Antwerpen die een vakantiehuis in Frankrijk wou verkopen en een 82-jarige zelfstandige die zich uit het zakenleven wou terugtrekken.

Eén van de beklaagden was de man zijn die de slachtoffers steeds telefonisch contacteerde. Hij kon opgespoord worden op basis van het telefoonnummer dat hij daarvoor gebruikte. Hij kreeg 4 jaar cel.  De twee anderen waren de mannen die zich bij de slachtoffers aandienden om de wisseltruc uit te voeren. Zij kregen respectievelijk 40 maanden cel en 4 jaar cel. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joris Kemper

    Dit riekt naar dezelde modus operandi waarbij de eigenaars Bistro De Swaen in Herentals mee werden opgelicht.

Lees meer