Opnieuw sneuvelde een ruit van de lokalen van de Chirojongens.
Baert Opnieuw sneuvelde een ruit van de lokalen van de Chirojongens.

Opnieuw sneuvelt ruit lokaal Chirojongens: jeugdbeweging is zoveelste vandalenstreek beu

Vandalen hebben vrijdagavond een ruit van de lokalen van de Chirojongens van Diegem ingegooid. Het is al de zoveelste vandalenstreek in drie jaar tijd. De leiding is het dan ook beu. “Al die herstellingswerken kosten ons handenvol geld, waardoor we minder activiteiten kunnen organiseren”, zegt groepsleider Nicolas de Coster.

Vrijdagavond ontdekten enkele leden van de Chiro dat er opnieuw een raam van de lokalen gesneuveld was. “Het zoveelste voorval in drie jaar tijd”, treurt Nicolas de Coster. “Zo werden de voorbije maanden al een deur geforceerd en verschillende ramen ingegooid. Onlangs nog lieten we vier ramen herstellen, maar dat kost ons al snel 500 euro. Met dat geld organiseren we normaal gezien groepsactiviteiten, maar dat wordt nu een pak moeilijker. De leden zijn met andere woorden telkens de dupe van de vandalenstreken.”

Wie er achter de feiten van vrijdag zit, is nog niet duidelijk. De Chirojongens hebben wel de camerabeelden in de buurt van de Gildenzaal opgevraagd. Daar werden tussen 17 en 19 uur enkele jongeren gespot. De jeugdbeweging bracht ook de politie op de hoogte van het voorval.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer