Brussels justitiepaleis, waar de zaak behandeld werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de zaak behandeld werd

Telescopische wapenstok dreigt tot gepeperde rekening te leiden

Een man uit Assebroek riskeert 1.600 euro boete voor verboden wapenbezit. Hij had een telescopische wapenstok besteld uit Maleisië maar dit werd ontdekt bij de pakjesdienst.

Op 19 april 2017 vond men bij een pakjesverzenddienst in Machelen een telescopische wapenstok in een van hun pakjes. De bestemmeling bleek een 25-jarige man uit Assebroek te zijn. “Ik wilde dat in huis halen om me te verdedigen”, klonk het tegen de politie. “Ik wist niet dat dat een verboden wapen was.” Het wapen werd in beslag genomen en de man kreeg een voorstel tot minnelijke schikking van 450 euro. Dit kon hij niet betalen waarna hij gedagvaard werd voor de Brusselse correctionele rechtbank. Daar dreigt hij nu een meervoud van de minnelijke schikking te moeten neerleggen. De jongeman vraagt om de opschorting of een werkstraf. 

Uitspraak op 18 september. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer