4 Kunstenaar Chris Vanden Broeke stelt zijn werken ook dit weekend nog voor in De Camme in Perk.
Lukas Kunstenaar Chris Vanden Broeke stelt zijn werken ook dit weekend nog voor in De Camme in Perk.

Tien jaar geleden lag hij nog in coma, nu stelt Chris Vanden Broeke zijn nachtfoto’s voor in De Camme

In gemeenschapscentrum De Camme in Perk vindt dit weekend het tweede tentoonstellingsweekend van fotograaf Chris Vanden Broeke (67) uit Diegem plaats. Tien jaar geleden kroop hij door het oog van de naald na een dubbele hartstilstand en lag hij zeven weken in coma. Tijdens zijn revalidatie ontdekte hij een speciale manier van fotografie waarbij hij lichtbronnen op beeld vastlegt.

Jarenlang was Chris Vanden Broeke filmregisseur, maar tien jaar geleden kreeg hij in korte tijd twee keer een hartstilstand. Gevolg: zeven weken coma. “Nadien kon ik drie jaar lang amper bewegen. Ik zat in de tuin, het fototoestel in de hand en experimenteerde wat. Daarbij ging ik op zoek naar lichtbronnen. Door mijn fototoestel licht te bewegen, creëer ik heel speciale foto’s. Vergelijk het met een schilder die zijn canvas beweegt in plaats van zijn penseel.”

4 Enkele werken van Chris.
Lukas Enkele werken van Chris.

Opvallend: Chris Vanden Broeke stelde de voorbije jaren voornamelijk in het buitenland tentoon. Vooral in de Verenigde Staten. “Ook Chinezen lijken mijn manier van fotografie te smaken”, klinkt het. “Onlangs nog verkocht ik één van mijn werken aan een Chinees. In België is het aantal tentoonstellingen nog beperkt. Ik ben dan ook ontzettend tevreden dat ik via curator Gilbert Putteman nu in Perk mag tentoonstellen. In de toekomst hoop ik wat vaker in ons land te mogen exposeren.”

Na twintig jaar in Diegem te hebben gewoond, verhuisde de fotograaf onlangs naar Portugal. “De hoofdreden voor die verhuis is de fotografie. Aan de Portugese kust kan ik mijn manier van fotograferen het meest tot haar recht laten komen”, besluit Chris Vanden Broeke.

De expo is nu zaterdag en zondag van 14 tot 20 uur te bezichtigen in De Camme.

4
Lukas
4
Lukas

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer