Illustratiebeeld.
Baert Marc Illustratiebeeld.

Werkstraf voor gesjoemel met gehandicaptenkaart

Een twintiger uit Machelen is veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur voor het misbruiken van een “gevonden gehandicaptenkaart". 

Op 20 juni 2017 zagen twee agenten hoe de jongeman zich parkeerde op een plaats die was voorbehouden voor gehandicapten. Ze besloten hem te controleren en zagen al snel dat de bewuste gehandicaptenkaart als gestolen was opgegeven. “Die is van mijn vader”, gaf hij als uitleg mee, foutief veronderstellend dat hij in dat geval wel op de plaats mocht parkeren. 

Uiteindelijk bleek de kaart helemaal niet van zijn vader te zijn. “Ik heb die kaart drie dagen geleden in Brussel op straat gevonden en besloot hem dan maar te gebruiken”, klonk het hierop. Er werd hem een minnelijke schikking van 500 euro voorgesteld, maar daar had hij geen oren naar. Daarom werd hij vervolgd voor de correctionele rechtbank. Het parket had een celstraf van 6 maanden gevorderd maar om zijn toekomst op de arbeidsmarkt niet te belasten met een strafblad gaf de rechter hem een werkstraf. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Noëlla Winkeleer

    ze moeten nog veel meer controle doen op het gebruik van de mindervalidenkaarten ! Heb verleden weekend in Middelkerke zelfs een hotdog kraam gezien die zich op een mindervalidenplaats parkeerde en dan nog durfde te zeggen dat hij betaalde voor die plaats ! Mijn man heeft verschillende keren aangedrongen om de kaart te zien, want hij had er zogezegd één maar heeft ze niet laten zien!!! Gewoon schandalig !!!

  • Veerle Vermeylen

    Hopelijk gaat de werkstraf dan door in een voorziening voor mensen met een beperking! ?!

Lees meer