2 Renato Neto.
BELGA Renato Neto.

Afscheidnemend clubicoon Renato Neto wordt zondag in de bloemetjes gezet

Renato Neto, de Braziliaanse kampioenenmaker en publiekslieveling van AA Gent, wordt bij aanvang van de partij tegen Anderlecht in de bloemetjes gezet. De middenvelder zal Gent na zeven jaar verlaten.

Neto maakte zich vooral onsterfelijk als deel van het team van Hein Vanhaezebrouck, dat de titel pakte en doorstootte naar de 1/8e finales van de Champions League. Hij scoorde ook in de kampioenenmatch. Later werd Neto ook kapitein, maar blessures remden hem de voorbije seizoenen af. 

Na dit seizoen zal de Braziliaan vertrekken bij AA Gent, maar niet zonder passend afscheid. Zondag, op tien minuten van de match tegen Anderlecht, krijgt Neto een eerbetoon. Supporterscollectief Armada Ganda nam daarbij het voortouw. Zij zullen Neto bloemen overhandigen en hebben een eigen spandoek gemaakt, getekend door supporters zelf. Vorige week vrijdag nog steunde de Braziliaan enkele sfeergroepen bij hun actie om de KAA Gent Ladies te steunen. Hij was onaangekondigd aanwezig bij de partij van de dames.

Ook de club voorziet een attentie. De spelersgroep zou zelf ook iets gepland hebben, maar daarover wordt momenteel nog mysterieus gedaan.

2 Renato Neto speelde in oktober 2018 zijn laatste minuten voor de Buffalo’s.
Photo News Renato Neto speelde in oktober 2018 zijn laatste minuten voor de Buffalo’s.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer