Robin Roef in zijn ijs- en koffiesalon Flavourrs. Zaterdag gaat hij open.
Benny Proot Robin Roef in zijn ijs- en koffiesalon Flavourrs. Zaterdag gaat hij open.

Amper 21 jaar en al een eigen zaak in hartje Brugge: “Túúrlijk is hier plaats voor nog een ijssalon”

Robin Roef opent eigen koffie- en ijssalon in Noordzandstraat

Aan ijsjes geen gebrek in de buurt van de Noordzandstraat in Brugge: Robin Roef (21) opent zaterdag Flavourrs. De oud-student van Ter Groene Poorte kan je kennen van zijn eigen foodtruck aan het station en krijgt nu voor zijn ijs- en koffiesalon hulp van zijn ouders. “Ik geloof in mijn producten, want ik kies resoluut voor kwaliteit.”

In Flavourrs kan je vanaf zaterdag terecht voor allerlei huisbereide ijsjes, koffies en wafels. Het is een meeneemzaak, maar je zal er ook beperkt kunnen zitten aan het raam of de muur. De naam verwijst naar smaken, omdat die volgens Robin Roef in overtal zullen zijn. De dubbele ‘r’ is een verwijzing naar zijn initialen. “Ik heb de opleiding bakkerij en patisserie gevolgd aan Ter Groene Poorte in Brugge", zegt hij. “Het was altijd al mijn droom om iets te doen met zoetigheid. Om al een beetje te experimenteren, startte ik een jaar geleden met een foodtruck aan het station in Brugge. Daar krijg ik goede commentaren over mijn aanbod. Dat sterkte me in de overtuiging om een eigen koffie- en ijssalon uit de grond te stampen. Ik zal beide zaken combineren en personeel inschakelen.”

Verse ingrediënten

Robin kiest meteen voor het stadscentrum van Brugge. De drukke Noordzandstraat, tegenover de ingang van het Zilverpand, is zijn locatie. In het verleden was hier een schoenenwinkel. “Ik wil de klanten verwennen met lekkere patisserie, ijsjes en huisgemaakte koffies. Ik leg in elke bereiding mijn eigen stijl en karakter. Kwaliteit en smaak staan voorop. Ik werk altijd met verse ingrediënten: vanillestokjes, vers fruit en liefst zo weinig mogelijk toegevoegde suikers.”

Al die ijssalons hier in de buurt? Ik beschouw ze allemaal als goede collega’s en ik denk dat er voor iedereen een publiek is

Robin Roef

Flavourrs is lang niet het eerste ijssalon in de Noordzandstraat en aanpalend ook de Geldmuntstraat. Iedereen kent Da Vinci of De IJsbeer, maar ook Oyya heeft er een vestiging. “Ik beschouw ze allemaal als goede collega’s en ik denk dat er voor iedereen een publiek is", zegt Robin Roef erover. “Iedereen levert kwaliteit op zijn manier. Het is niettemin een heel spannende stap voor mij, want nu begint het echt. Ik hoop de klanten te overtuigen van mijn manier van werken. Mijn ouders zullen overigens nu en dan een handje toesteken in de zaak." 

Favoriet? Boterkaramelijs

Wat hij straks aanraadt aan zijn eerste klanten? “Dan ga ik voor het boterkaramelijs. Dat vind ik superlekker en bovendien gebruik ik een receptuur van meer dan honderd jaar oud. Ook de vanillesmaken zitten echt goed. Een traditioneel ijsje van hoog niveau is dus minstens even smakelijk.”

In de zomer is Flavourrs elke dag geopend, vanaf 9.30 uur. Tot de zomer kan je er terecht van 7 tot 19 uur. De sluitingsdag is nog onbekend. Al eens op de kaart gluren, kan op www.flavourrs.be.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • PETRA CREVITS

    Veel succes Robin!

Lees meer