Asbest is gevaarlijk.
Lukas Asbest is gevaarlijk.

Asbest komt vrij bij afbraakwerken: school en kinderopvang gaan dicht

Er is mogelijk asbest vrijgekomen bij de werken aan de sporthal van Kleit bij Maldegem. De gemeente legt de werf voorlopig stil. De school en kinderopvang in de buurt gaan dicht.

Tijdens de herstellingswerken aan het dak van de sporthal in Kleit zou het verwijderen van de asbesthoudende materialen niet correct gebeurd zijn. “Donderdagochtend is in spoedoverleg beslist om stalen te laten nemen om de aanwezigheid van asbest te controleren”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). “Uit laboanalyse blijkt dat er nog steeds asbestpartikels aanwezig zijn op de site. Omwille van openbare gezondheid, nemen we bijkomende preventieve maatregelen. De onmiddellijke omgeving wordt vanaf donderdagavond afgesloten om professioneel te kunnen fixeren. Het dak wordt met een zeil bedekt om verdere verspreiding te voorkomen. Buurtbewoners binnen de zone worden op de hoogte gebracht om preventief ramen en deuren te sluiten en ventilatie af te zetten. Aansluitend zal een gespecialiseerde reinigingsfirma de omgeving professioneel reinigen door de asbestvezels op het dak en in de omgeving te verwijderen.”

Ook de school, kinderopvang Ukkie-Pukkie, sporthal en cafetaria De Berken, speeltuin en speelruimte zijn niet bereikbaar. Op vrijdag kunnen de kinderen van Ukkie-Pukkie daarom terecht in Ukkie-Pukkie Maldegem en Adegem. De leerlingen van de Kleiheuvel kunnen terecht in sporthal Meos.

Vrijdagochtend komt het gemeentebestuur opnieuw samen om de stand van zaken te bespreken en verdere maatregelen te beslissen.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alex Roels

    Wie weet hoelang zijn mijn kinderen aan deze stof blootgesteld???In de krokusvakantie ging de gemeentelijke vakantie opvang in de Sporthal door terwijl er al werken bezig waren. Gedurende 2 volle dagen hebben mijn kinderen daar in een zaal die bedekt was met een witte stof gespeeld... Ik daag de media uit om dit verhaal verder te onderzoeken en nog eens de politici erop te wijzen dat zij dringend in gebouwen voor onderwijs en opvang dienen te investeren!!!

  • Rosanne Van Daele

    Kleit komt ook eens in het nieuws. Onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur hier gedurende 2 weken niks heeft ondernomen ondanks de vele verwittigingen van de ouders. Schuldig verzuim noemen ze dit !!! een grondig onderzoek is hier aangewezen ! Schandalig !!!

Lees meer