Conner Rousseau vindt dat bussen ook 's nachts moeten rijden
RV Conner Rousseau vindt dat bussen ook 's nachts moeten rijden

Conner Rousseau huurt partybus om nachtelijk openbaar vervoer te eisen

Het zijn bijna verkiezingen en dus wordt er campagne gevoerd. Wie wil opvallen, moet origineel uit de hoek komen. En dat heeft Conner Rousseau (26) van sp.a duidelijk begrepen. Om de vraag naar nachtelijk openbaar vervoer kracht bij te zetten, legt hij vrijdagnacht zélf een partybus in, tussen de Vlasmarkt en de Kompass Club.

De partybus die Rousseau inhuurt, zal van 23.30 tot 6 uur over en weer rijden tussen de Gentse Vlasmarkt, en de Kompass Klub. Rousseau is Oost-Vlaams lijsttrekker voor sp.a voor het Vlaams parlement. “Met de bus naar huis na een avondje stappen is onmogelijk geworden”, zegt hij. “Vroeger kon ik na de laatavondvoorstelling van de cinema in Sint-Niklaas nog met de bus naar huis. Nu rijdt de laatste bus al om 22 uur. Maar ook in grootsteden zoals Gent is het niet veel beter. Na 1 uur kan je er niet meer rekenen op het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer moet mee met zijn tijd. Het nachtleven stopt niet om 1 uur. Als we willen dat mensen zich ook ’s nacht veilig kunnen verplaatsen moet het openbaar vervoer de eerste keuze zijn. En als de De Lijn het niet doet, dan doe ik het zelf.”

Dus legt hij vrijdagavond een nachtbus in. Die zal stoppen aan de Vlasmarkt, de Rooigemlaan, Drongensesteenweg, Overpoort, het Sint-Pietersstation en de Kompass Klub, en daarna terugrijden. Klinkt vreemd, maar omdat de bus niet ‘gratis’ rijdt, mag het wel, zelfs in de sperperiode. “Per rit betaal je 2 euro”, klinkt het. “Op de bus zijn overigens ook pintjes te koop aan 1,5 euro. En bij de eerste rit zal een dj ook sfeer brengen. Daarna niet meer. De nadruk moet liggen op nachtvervoer, en niet op partybussen.” Rousseau pleit overigens niet voor gratis nachtbussen. “De prijzen van openbaar vervoer moeten wel omlaag. Dat moet een dienst zijn die uit de overheid wordt aangeboden, en het moet altijd de eerste keuze kunnen zijn. Al vinden wij wel dat openbaar vervoer sowieso gratis moet zijn voor jongeren onder de 18 jaar.”

De ‘Connorbus’ vertrekt om 23.30 op de Vlasmarkt, en is een uur later aan Kompass, en keert dan terug. Die lus wordt de hele nacht bediend, tot 6 uur.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Van Gent

    Wie gaat die nemen 1 uur op de bus van vlasmarkt naar omgeving UZ . Als je met 4 in een taxi kruipt ben je er op 10 min en ben je misschien 5 euro duurder maar zit je geen uur op een bus waar je dan ook weer 2 uur op moet wachten als hij net weg is aangezien het een rit is van 1 uur enkele reis !!

Lees meer