Zes jongeren werden aangevallen in het Brugse uitgaanscentrum.
Benny Proot Zes jongeren werden aangevallen in het Brugse uitgaanscentrum.

Eén jaar cel voor twintiger die willekeurige passanten aanviel in Brugse uitgaansleven

Een 23-jarige Bruggeling heeft één jaar cel gekregen voor liefst zes feiten van slagen en verwondingen. Laurens V. viel telkens toevallige voorbijgangers aan in het Brugse uitgaanscentrum.

De twintiger maakte op 20 december vorig jaar liefst vier slachtoffers. Telkens ging hij op dezelfde manier tewerk en werden jongeren zonder enige aanleiding aangevallen. “Het ging om puur zinloos geweld”, stelde de procureur. Na de feiten werd een voorwaardelijke celstraf die Laurens V. eerder kreeg, omgezet in een effectieve celstraf van twaalf maanden. Tot 7 februari zat de Bruggeling in de gevangenis, maar veel indruk maakte dat niet op hem. Amper een dag na zijn vrijlating was het opnieuw prijs. Opnieuw kregen twee jongeren klappen. Laurens V. liep ondanks zijn jonge leeftijd al een tiental veroordelingen op. Volgens het openbaar ministerie zit er nog een dossier voor zware slagen en verwondingen tegen de man in onderzoek. De rechter veegde hem vorige maand al flink de mantel uit en gaf hem donderdagmorgen één jaar cel. “Jij valt gewoon willekeurige passanten aan. Dat is gevaarlijk. Voor hetzelfde geld vallen er de volgende keer doden.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer