3 Fee Loobuyck op het podium van The Voice.
VTM Fee Loobuyck op het podium van The Voice.

Fee Loobuyck (24) uit Knesselare vrijdag in halve finale The Voice: “En zeggen dat ik mij zonder veel verwachtingen ingeschreven heb”

Nog enige kandidate uit Meetjesland in liedjeswedstrijd op VTM

Fee Loobuyck (24) uit Knesselare bij Aalter staat vrijdagavond in de halve finale van The Voice op VTM. Zes kandidaten strijden voor de vier felbegeerde finaleplaatsen van volgende week. Aalter hangt goed vol met affiches van Fee, en heel de gemeente duimt mee. “Die steun van het thuisfront doet echt veel deugd”, klinkt het.

Fee Loobuyck is de dochter van Wim Loobuyck en Patsy Neirinck. Ze ging naar school in De Beuk in Aalter, zat even bij de Scouts in Aalter, en studeerde aan de Muziekschool van Knesselare. Twee jaar lang heeft ze in het buitenland gestudeerd en veel gereisd. Toen ze weer in Knesselare landde, was het voor haar het juiste moment om deel te nemen aan The Voice.

“Ik heb mezelf destijds ingeschreven voor de blind auditions, midden in de nacht toen ik niet kon slapen”, vertelt Fee. “Een vriend had de link doorgestuurd, en ik heb het formuleer eerlijk gezegd ingevuld zonder het zelf goed te beseffen. Ik kijk elk jaar naar The Voice, maar ik heb nooit zelf durven deelnemen. Nu ik na twee jaar reizen terug in België ben, en ik een job aan het zoeken was, leek de tijd rijp om de stap toch eens te zetten. En kijk: ik zit bij de laatste zes, en ben klaar voor de halve finale. Ik heb de blind auditions destijds gedaan zonder al te veel verwachtingen. Ik had niets te verliezen, maar het viel beter mee dan verwacht. Ik had echt niet gedacht om ooit zo ver te geraken. Ik wou gewoon eens kijken wat ik kon, en dat valt blijkbaar in de smaak.”

3 Fee Loobuyck met haar vader papa Wim en zus Wiske
Kristof Ghyselinck Fee Loobuyck met haar vader papa Wim en zus Wiske

Nieuwe stijl

De voorbije twee weken werd Fee vooral door kijkend Vlaanderen in de wedstrijd gehouden. Vrijdagavond gooit ze het over een andere boeg. “De twee vorige weken bracht ik nummers die niet helemaal mijn ding waren”, zegt Fee. “Nu ga ik voluit voor mijn stijl, en voor muziek waar ik mij wel goed bij voel. Ik zing ‘Is This Love’ van Bob Marley. We moeten ook allemaal een duet zingen met onze coach. Samen met Natalia kies ik voor ‘God is a Woman’ van Ariana Grande. Ik kijk er echt naar uit.”

Muziek of job?

Fee is dezer dagen voltijds met The Voice bezig. “Ik zocht toch naar een job, dus die vrijheid komt mij nu wel heel goed uit. Wat ik na The Voice ga doen, weet ik eerlijk gezegd nog niet. Ik laat alles nu even op mij af komen, en zie wel hoe de halve finale en hopelijk ook de finale loopt. Natuurlijk zou ik graag iets doen in de muziek. Ik heb ooit in de groep ‘Below the birds’ gezongen, maar door mijn vele reizen zijn we daar mee gestopt. Ik zie wel welke kansen nu nog op mijn pad komen. Het doet in ieder geval veel deugd dat ik van Aalter en Knesselare zoveel steun krijg. Mijn affiche hangt echt op heel wat plaatsen, en ook op sociale media wordt goed opgeroepen om te stemmen. Dat is echt een grote steun. Ik hoop dat de mensen ook vrijdagavond massaal voor de buis zitten, en mij mee naar de grote finale helpen te stemmen”, zegt Fee Loobuyck nog.

3 Fee Loobuyck met haar nichtjes Elizabeth en Charlotte.
Kristof Ghyselinck Fee Loobuyck met haar nichtjes Elizabeth en Charlotte.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peggy De Sutter

    Jammer dat die andere dame niet gewonnen heeft . Haar naam ontsciet mij maar die dame met 4 zonen . Die had een pracht stem

  • Ria De Keyser

    Voor mij zingt ze heel goed vind die andere opmerking niet ok . Ook voor mij zitten er gasten in die daar niet moeten staan maar Fee zeker wel !!!!!

Lees meer