Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.

Heethoofd krijgt keuze van rechter na partnergeweld: begeleiding of gevangenis

Een veertiger uit Maldegem die zich schuldig maakte aan herhaaldelijk en zwaar partnergeweld, moet zich laten begeleiden voor zijn agressieprobleem, of hij moet naar de gevangenis. Dat heeft de Gentse strafrechter vandaag beslist.

D.V. uit Maldegem pakte zijn toenmalige vriendin meermaals stevig aan. Het kwam dikwijls tot hevige discussies tussen het koppel, en daarbij kon D.V. zich niet altijd controleren. Voor het partnergeweld moest de man zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank, waar het parket een celstraf geëist had.

De rechtbank kiest nu voor de middenweg: D.V. kampt met een agressie- en drugsprobleem, zo is het oordeel, en hij moet zich verplicht laten begeleiden. Hij moet hulp zoeken bij een psychiater en moet regelmatig en op eigen kosten urinetests laten afnemen. Schendt hij de voorwaarden, dan hangt hem een gevangenisstraf van tien maanden boven het hoofd. De rechter legde ook een contactverbod op met zijn ex.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer