Maldegem Bart Van Hulle.
Joeri Seymortier Maldegem Bart Van Hulle.

Maldegem betaalt bedrijfsbelasting 2015 terug: alle ondernemers krijgen binnenkort brief in de bus

Maldegem betaalt de belasting op economische bedrijvigheid van het aanslagjaar 2015 integraal terug aan de bedrijven.

Huidig burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) heeft de voorbije jaren, toen nog vanuit de oppositie, met heel wat procedures gestreden tegen die bedrijfsbelasting. “De gemeente kreeg in maart advies van de auditeur bij de Raad van State over de beroepsprocedure en we hebben beslist om het vernietigingsarrest niet af te wachten. Dat houdt in dat de gemeente de betaalde belastingen zal terugbetalen aan de betrokken bedrijven. Zij ontvangen binnenkort een brief met de vraag om hun rekeningnummer door te geven, waarop het bedrag kan worden teruggestort”, zegt de burgemeester.

CD&V, die tot vorig jaar in de meerderheid zat, is niet te spreken. “Wij pleiten voor een lastenverlaging voor iedereen. Niet enkel voor zelfstandigen”, zegt Koenraad De Ceuninck (CD&V). “Wij willen een redelijke en rechtvaardige fiscaliteit waarbij iedereen op een faire manier bijdraagt. Het kan niet zijn dat alleen de Maldegemse werknemers, gepensioneerden en ambtenaren de lokale belastingen betalen. Ook diegenen die een economische activiteit ontplooien in onze gemeente moeten bijdragen aan de lokale fiscaliteit.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer