Het Gents gerechtsgebouw.
Wannes Nimmegeers Het Gents gerechtsgebouw.

Maldegemse (41) krijgt wellicht geen straf na fraude: “Ik ben toch al alles kwijt”

Een vrouw van 41 riskeert voor de rechtbank een korte celstraf omdat ze voor het kwakkelend Maldegems bedrijf van haar partner een vervalst betalingsbewijs van duizenden euro’s naar een leverancier stuurde. Wellicht krijgt ze echter geen straf, omdat de nasleep van de fraude haar leven al op zijn kop zette.

“Ik stond onder immens veel druk”, zo legde de vrouw (41) uit aan de Gentse strafrechter. “Ik werkte voor het bedrijf van mijn partner en het ging steeds slechter. Leveranciers betalen lukte moeilijk. Toen ik van de bank geen betaalbevestiging kon krijgen, heb ik de grootste fout uit mijn leven begaan.”

Die fout? Valsheid in geschrifte plegen, door een vals bewijs van duizenden euro’s naar de leverancier te sturen. Het bedrog werd opgemerkt, en de vrouw voor de rechtbank gesleept. “Maar na mijn stommiteit hebben we de boeken moeten neerleggen. Ik ben alles kwijt - we hebben zelfs ons huis moeten verkopen. Het is een levensles geweest.”

De procureur, die een werkstraf gevorderd had in plaats van de minimale gevangenisstraf, toonde medelijden met de vrouw. Hij verklaarde zich akkoord met de opschorting, wat betekent dat de vrouw geen straf meer krijgt. De rechter zal dat wellicht bevestigen in haar vonnis op 31 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer