De zaak werd gepleit in de rechtbank van Brugge.
JHM De zaak werd gepleit in de rechtbank van Brugge.

Man riskeert jaar cel voor herhaaldelijk masturberen op balkon wanneer 17-jarig meisje passeert

Een 28-jarige man uit Beernem riskeert 1 jaar cel voor feiten van exhibitionisme en belaging ten aanzien van een 17-jarige meisje. Op weg naar school werd het meisje wekelijks geconfronteerd met een man die masturbeerde op zijn balkon en haar aanstaarde. Het kwam zelfs zo ver dat het gezin besloot te verhuizen.

De feiten vonden plaats tussen december 2017 en juni 2018 in het centrum van Beernem. De beklaagde woonde in een appartement dichtbij het flatgebouw waar het slachtoffer woonde. “Als ze ‘s morgens naar school vertrok, werd ze wekelijks geconfronteerd met een pervert. Hij keek haar aan en masturbeerde. Dat bleef aanhouden en mijn cliënte was radeloos en bang. Als ze hem niet zag, had ze schrik dat hij achter haar aanliep. De moeder van het slachtoffer stapte naar de politie, maar die kon niets doen zonder bewijzen”, sprak de advocate van het slachtoffer op de rechtbank vrijdagmorgen.

De moeder besloot mee te gaan met haar dochter om de feiten te bewijzen door middel van foto’s te nemen. “Maar telkens iemand anders mee was, verstopte hij zich opnieuw in zijn appartement. Tot het meisje erin slaagde om toch een duidelijke foto te nemen. De politie hield het balkon in kwestie vervolgens in het oog en betrapte de man op heterdaad. Hij werd opgepakt op 5 juni, waarmee de vulgaire feiten stopten”, aldus de advocate. Intussen had het gezin al besloten om te verhuizen en dat gebeurde kort daarna. Het gezin vorderde de verhuiskosten terug, al ging de advocaat van de beklaagde daar niet mee akkoord.

De advocaat van beklaagde B. D.P. (28) stelde dat zijn cliënt nogal fel leed aan ochtenderecties. “Doordat zijn vriendin zwanger was bleven seksuele betrekkingen uit. Hij kanaliseerde zijn erecties op een foute manier. Ik wil niet minimaliseren, maar het meisje kon hem toch ook gewoon negeren? Het ging om het balkon van de derde verdieping. Dan moet je toch al serieus omhoog kijken”, sprak de verdediging. Het openbaar ministerie was allerminst opgezet met die uitleg. De procureur leek wel akkoord te gaan met een celstraf met probatie-uitstel. De advocaat van de beklaagde wou verder gaan en vroeg een gunst aan de rechtbank, in de vorm van een probatie-opschorting. Hij stelde dat zijn cliënt zich heeft laten begeleiden voor zijn problematiek.  Vonnis 21 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer