Sherlyn D. (l) en Carine B. (r) vlogen in januari vorig jaar achter de tralies.
MMB Sherlyn D. (l) en Carine B. (r) vlogen in januari vorig jaar achter de tralies.

Meesteroplichtster vraagt bijkomend onderzoek: doorverwijzing naar correctionele rechtbank 2 maanden uitgesteld

Meesteroplichtster Carine B. (45) uit Knokke-Heist en haar dochter Sherlyn D. (24) verschijnen nog niet meteen voor de correctionele rechtbank. B. vroeg voor de Brugse raadkamer immers bijkomend onderzoek.

Moeder en dochter verschenen vrijdagmorgen opnieuw voor de raadkamer. De zaak stond voor doorverwijzing naar de correctionele rechtbank, maar werd op vraag van Carine B. uitgesteld naar 9 juli. De vrouw zit intussen al 16 maanden in voorhechtenis. Samen met haar dochter Sherlyn D. (24) werd ze in januari vorig jaar van straat geplukt in Knokke-Heist. De Brugse onderzoeksrechter hield hen aan in een lopend onderzoek naar grootschalige oplichting. Beiden zouden tientallen slachtoffers in totaal miljoenen euro’s armer gemaakt hebben. Om hun financiële put te dichten verkochten ze spullen op tweedehandswebsites, maar leverden ze nooit af bij de uiteindelijke koper. Ook voorschotten van hun immobiliënkantoor zouden ze in eigen zak gestoken hebben.

Zelf beweren moeder en dochter dat ze niet de bedoeling hadden om mensen op te lichten. “We verloren gewoon het overzicht over wat wel of niet geleverd was”, verklaarden ze. Sherlyn D. kwam na twee maanden voorhechtenis voorwaardelijk vrij uit de gevangenis en kreeg een contactverbod opgelegd met haar moeder. B. op haar beurt zit tot vandaag achter de tralies. Ze kon enige tijd terug terecht in een opvanghuis voor vrouwen, maar de raadkamer liet haar daar niet naar toe gaan. Intussen meldden zich al meer dan 150 gedupeerden aan bij het gerecht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer