3 Kenny Verheye, Miguel Lageirse en Pieter Demeester gisteren aan de slag in hun open keuken.
Joeri Seymortier Kenny Verheye, Miguel Lageirse en Pieter Demeester gisteren aan de slag in hun open keuken.

Meetjesland heeft eerste Pizza Hut

EERSTE VESTIGING IN ONZE REGIO GOED VOOR 21 ARBEIDSPLAATSEN

Het Meetjesland heeft er jaren op moeten wachten, maar sinds gisteren is er ook in onze regio een eigen Pizza Hut. Het is de eerste Pizza Hut volgens het nieuwe concept, dat een afhaalpunt, een leveringsdienst aan huis en een restaurant met zeventig plaatsen combineert. Er kunnen meteen 21 mensen aan de slag, waaronder heel wat jobstudenten die aan huis leveren.

Voortaan hoef je niet meer naar Brugge of Gent te rijden, wanneer je als Meetjeslander zin hebt in het lekkers van Pizza Hut. Gisteren opende de eerste regiovestiging langs de N9, net op de grens van Maldegem met Adegem. Kenny Verheye uit Evergem en de Gentenaars Miguel Lageirse en Pieter Demeester zijn de zaakvoerders van de nieuwe Pizza Hut, en deden eerder al ervaring op bij Pizza Hut in de Gentse regio. Ze werken meteen met 18 personeelsleden, want de zaak is zeven op zeven dagen open, doorlopend van 11.30 tot 22 uur.


"Het concept van onze Pizza Hut bestaat nog nergens in Vlaanderen", zegt Kenny Verheye. "We leveren pizza's aan huis, je kan ze bij ons komen afhalen, en er zijn ook zeventig zitplaatsen om de pizza bij ons op te eten. Wie bij ons binnen komt, moet aan de toog bestellen. Het eten wordt wel aan tafel bediend en wij ruimen ook de tafels nadien op. Wanneer je aan de toog bestelt, dan zie je meteen ook onze volledig open keuken. Letterlijk alles gebeurt in het zicht van de klant, en ook dat is nieuw voor Pizza Hut. Zo kan iedereen zien hoe we de pizza's maken en dat we enkel met verse producten werken. Nog een voordeel van het feit dat wij eigenlijk meer een afhaalpunt zijn dan een restaurant: de kortingsbonnen die normaal enkel gelden bij het afhalen, kunnen bij ons ook in het restaurant zelf gebruikt worden. Bij elke bestelling krijg je trouwens nieuwe kortingsbonnen, zodat je eigenlijk nooit zonder komt te zitten."

3 Buiten staan drie fietsen en drie elektrische scooters klaar om alle leveringen aan huis te brengen.
Joeri Seymortier Buiten staan drie fietsen en drie elektrische scooters klaar om alle leveringen aan huis te brengen.

Nog geen buffet

In grootsteden is het pizzabuffet op de middag razend populair. Maar dat heb je in Maldegem voorlopig nog niet. "We willen eerst warm draaien en afwachten of we over de middag wel genoeg eters over de vloer krijgen om zo'n buffet aan te bieden", zeggen de drie jonge ondernemers. "We hebben wel altijd een lunchdeal voor over de middag. En voor mensen die over de middag niet veel tijd hebben: je kan je pizza altijd op voorhand telefonisch bestellen, en dan staat die dampend te wachten wanneer je bij ons binnen komt."


Naast de drie zaakvoerders werken vandaag al 18 personeelsleden. Vaak zijn dat studenten die helpen in de keuken, bij het afruimen of de leveringen aan huis doen.

3 Ook al is het eerder een afhaalpunt, toch zijn er ook gezellige eethoekjes voor zeventig gasten.
Joeri Seymortier Ook al is het eerder een afhaalpunt, toch zijn er ook gezellige eethoekjes voor zeventig gasten.

Levering aan huis

Voorlopig zijn er drie fietsen en drie elektrische scooters voor de leveringen. Tot Nieuwjaar wordt voorlopig enkel in Maldegem en Adegem aan huis geleverd. Later zal dat uitgebreid worden naar verder in het Meetjesland. De leveringen aan huis zijn gratis, van zodra je bestelling 12 euro bedraagt. Een tafel reserveren in het restaurant kan voorlopig ook nog niet.


Info: 050/51.21.45.

Lees meer