Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.

Twee koppels met elkaar op de vuist op café: parket wil gevangenisstraffen

Twee koppels uit Eeklo en Maldegem staan lijnrecht tegenover elkaar voor de Gentse correctionele rechtbank. In 2017 gingen ze met elkaar op de vuist op café, en daarvoor dreigen nu celstraffen.

“Het is triestig dat we hier zitten hoor, mensen”, klonk het deze week bij de rechter in Gent. “De waarheid ligt in dit soort zaken vaak in het midden.”

Over de feiten heerst nogal wat onduidelijkheid. Zeker is dat twee koppels, die elkaar kennen, in een schermutseling terechtkwamen op een café in het Meetjesland. Volgens het parket kreeg een van de twee mannen na een korte discussie een stevige vuistslag, met hevige bloedingen en gekneusde ribben tot gevolg. Ook de twee vrouwen gingen op de vuist. Een van hen was drie weken arbeidsongeschikt.

Eén koppel riskeert nu celstraffen tot een halfjaar, op basis van de verwondingen die hun tegenstrevers hebben, en de verklaringen van enkele getuigen. Het vonnis klinkt op 23 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer