VIDEO. MUG-heli maakt strakke landing in centrum van Maldegem

Een mooi staaltje vliegkunst dinsdagnamiddag in het centrum van Maldegem. Daar landde een MUG-heli rond 16.45 uur op een kleine parking. De heli werd opgeroepen nadat iemand hartproblemen ondervond

De heli moest in het centrum van Maldegem landen, wat een uitdaging bleek te zijn. Hij vond uiteindelijk een plekje tussen de Brielstraat en de Stationsstraat, op een parking achter de ING-bank. “Ik zag hem naar beneden komen”, zegt Jarno Bauwens. “Het was een nipte landing, maar het verliep vlot.” Eens de patiënt in de heli zat, kon hij terug opstijgen. Bij het opstijgen blies de heli een enorme stofwolk de lucht in, de eigenaars van de geparkeerde wagens kunnen alvast een bezoekje naar de carwash plannen.

De heli landde op een parking.
Jarno Bauwens De heli landde op een parking.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk GEELEN

    En dan wil de provincie Oost-Vlaanderen de helikopter niet sponseren en bepaalde gemeenten. Dit zou wel op nationaal vlak moeten geregeld worden.

  • Pierre Decauwers

    Allemaal leuk, maar niet rendabel. Voor de prijs van één heli betaal je meerdere MUG-voertuigen, met dokter en 2 verplegers aan boord. Dus spectaculair, maar volkomen inefficiënt en een heli kan en mag niet overal landen, terwijl een deftig voertuig zowat overal en even snel (vertrekkende vanuit het dichtstbijzijnde gelegen ziekenhuis) naartoe kan rijden. Goedkope onkundige commentaren, maar maak eerst eens de rekensom.

Lees meer