Arno Van Hoorebeke, Jente De Clercq, Aaron Van Ongeval en Ryan Royemans van Melius.
JSA Arno Van Hoorebeke, Jente De Clercq, Aaron Van Ongeval en Ryan Royemans van Melius.

Vier vrienden brouwen honingbier Melius: deel opbrengst gaat naar aanleg nieuwe bijenweides

Vier vrienden van de Arteveldehogeschool in Gent brengen samen een honingbier op de markt. Het bier heet Melius.

Arno Van Hoorebeke woont in Maldegem, Jente De Clercq in Tielt, Aaron Van Ongeval in Ninove en Ryan Royemans in Asse. “We horen de laatste tijd constant dat speciaalbieren in de lift zitten, en dat het steeds moeilijker gaat met de bijen”, zegt Jente De Clercq. “Zo kwamen we uit bij een honingbier, dat we Melius noemen. In elk bier zit suiker, maar wij kiezen voor honing. Een deel van de winst gaan we gebruiken om bijenweides aan te leggen, zodat de bijenpopulatie in Vlaanderen weer kan groeien. We zijn van nul gestart en hebben in amper dertig dagen tijd 2.280 euro opgehaald met crowdfunding. We hebben zelf een proefbrouwsel gemaakt en trokken daar dan mee naar brouwerij De Graal om er verder aan te sleutelen. We willen hier bier vooral laten schenken in charmante speciaalzaken, zodat het een beetje exclusief blijft. Wanneer we dit jaar afstuderen, hopen we dat we van het bier een blijver kunnen maken.”

Je kan Melius momenteel proeven bij O Brasserie in Knokke, het Imkershuis Van Ongeval & De Nieuwe Klok in Ninove, en bij de tastingsevents van Dégusto. Info: www.meliusbeer.com.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer